maandag 24 november 2008

Winterse wandeling

Afgelopen zondag was de november Cane Corso wandeling. Een klein, maar gezellig groepje.
Ivm de weersverwachting hebben we pas zondagmorgen definitief besloten om het door te laten gaan, de sneeuw zou pas later op de dag vanuit het westen gaan vallen, de meeste sneeuw zou in het zuiden vallen. Geen probleem dus!
Zijn wij net bijna bij de afslag Zeist op de snelweg, gaat mijn foon, of wij al in Zeist zijn? Nee, bijna... Nou, was de reactie, bereidt je maar voor, hier sneeuwt het hard!! En ja hoor, we rijden Zeist binnen en vrijwel direct begint het flink te sneeuwen;-))


Bij het wachten tot de groep compleet was, was het best wel koud...Das duidelijk te zien aan de koppies en de houding;-)

Maar ach, eenmaal op weg werd iedereen weer warmer en de honden hadden echt de grootste lol in de sneeuw!! Allemaal helemaal uitgelaten!!

Zelfs Irina, die meestal rustig haar gangetje gaat, liep al huppelend en dansend door de groep heen, ik kan zo genieten als ik meisje zo vrolijk zie!!

Bij het verzamelen is het zo vreselijk leuk om te zien hoe Binar ( de blinde lab) de andere honden begroet. Stuk voor stuk gaat hij ze even langs en stoot er zachtjes met zijn snuit even tegenaan. Jongens, ik ben er ook, hoor!! Normaal houden we de honden wat uit elkaar aan de lijn, maar Binar heeft zoveel krediet bij de "vaste" wandelaars, dat hij dit zonder problemen mag doen! Ook tijdens het wandelen mag Binar meer van de andere honden, hij heeft het ook echt reuze naar zijn zin altijd!



Al wandelend kregen we steeds meer door dat het écht wel hard
aan het sneeuwen was, het bos werd stiekem toch flink witter en er verschenen gezinnen met kinderen en hun slee. Het was echt heerlijk wandelen zo, een vroege winterwandeling!!



Na afloop hebben we lekker warme chocomel, koffie en voor een echte die-hard een biertje gedronken met elkaar. Lekker rozig en met rode konen van het wandelen.
Op de weg terug was het overal een witte wereld. Gelukkig hebben we weinig last ondervonden van de sneeuwbuien onderweg en is iedereen weer veilig thuisgekomen!!
Het was absoluut een hele geslaagde middag!!

Geen opmerkingen:

Search