maandag 3 november 2008

Trots!

Zoals bekend, gaan we vrijdagmorgen op weg voor het Cane-Corsoweekend!
Kregen we gisteren een telefoontje...Eén van de deelnemers (die voor de eerste keer meegaat) wilde ons iets vragen;-) Dat kan uiteraard altijd! Geen probleem.
Zoals ik al vertelde, gaan we voor we naar de huisjes gaan, eerst lekker wandelen met de honden, zodat ze vast kunnen wennen aan de roedel van het weekend.
De vraag aan ons was echter specifiek voor ons en Sultan en Irina. Of we er bezwaar tegen zouden hebben om een uur eerder al met 4 CC te gaan wandelen? Nee hoor, natuurlijk niet! De vraag hield echter meer in;-) De betreffende reu en teef zijn soms wat "lastig" in een roedel. De reu is net de puberfase voorbij en verkeerd nu in een soort onzekere fase...Roedelleider kan hij ooit worden maar is daar echt nog niet aan toe, ranglagere is ook weer zo wat...De teef is zeker van zichzelf, alleen niet altijd terecht, correcties van andere gelijkwaardige of ranghogere honden kent zij niet of nauwelijks, daar veel mensen angstig zijn om hun hond met een CC te laten spelen/communiceren. Daar wij met Sultan een hele stabiele roedelleider hebben en met Irina een zeer zekere dame als het op roedelgedrag en/of terechtwijzigingen aankomt, wilden zij graag eerst met ons en onze honden even lopen.
Nou weet ik hoe onze beide honden in elkaar zitten;-) Beiden spreken perfect de hondentaal...Maar jeetje, dat zo'n vraag nu aan ons gesteld is, dat doet toch wel wat hoor!! Ik ben daar zonder meer erg trots op!! Niet om onze verdienste, natuurlijk hebben wij bijgedragen aan hun karaktervorming, maar, de hoofdzaak ligt echt bij onze 2 kanjers, hoor!! Die stabiele reu, Sultan, en het onzekere meissie wat zo goed de hondentaal spreekt, das echt niet alleen onze verdienste!
We hebben gewoon een zalig stel, mede dankzij hun afkomst. We zijn gewoon apetrots op ze!!

Search