woensdag 5 november 2008

Jammie!!

Het was feest voor de dames en heren viervoeters! Wel 8 dozen vol vers vlees/botten/organen en een runderpens van 15kg werden bezorgd!!
De bezorger is vreselijk vriendelijk ontvangen in de achtertuin door Sultan;-))
Nadat alles bij de achterdeur stond, was het tijd om uit te pakken. Ook voor mij altijd weer leuk om te doen, heb vaak wel het eea aan nieuwe smaakjes/diersoorten die tijdelijk verkrijgbaar zijn.
Het is wildseizoen, dus daar profiteren we van!!
Hertenribben, antilopenvlees, haaskarkasjes, konijnenkarkasjes en wildafsnijdsels waren de extra leuke dingen dit keer. Vooral Irina, die een grote voorkeur heeft voor vlees van wild, zal hier heel erg blij mee zijn! De haaskarkasjes zijn sowieso voor vrouwke, Sultan lust ze niet...
De meeste dingen zijn heel handig per kilo verpakt, samen eten de honden iets minder dan 2kg per dag, het restant is voor de poezen. Vandaar dat ik het meeste zo kon verdelen over de 2 vriezers.
Maar de organen staan nog te ontdooien, de organen zijn per soort verpakt, dus daar moeten nog complete orgaanpekketjes van worden gemaakt. Wat nier, lever, long, hart en maagjes bij elkaar en het is een perfect orgaanpakketje voor de doggies. Ook de organen zijn afkomstig van diverse diersoorten, konijn, kip, schaap en rund.
Het meeste werk zit echter in de pens...Een ding van 15kg dit keer. Dat was dus knippen;-)) Onder begeleiding van de poezen en de honden heb ik 15 zakjes van ca. 1kg staan knippen, waarbij er uiteraard zo af en toe wat viel... Vonden ze helemaal niet erg!!
Opvallend is, dat iig 2 van onze katten verzot zijn op pens, de meeste katten halen er hun delicate neusje voor op (wat ik ze eerlijk gezegd niet kwalijk kan nemen, jemig, wat stinkt dat!)
De levering was, na een gecancelde afspraak, echt precies op tijd... Het laatste beetje voorraad was net op de dag af op;-)
Morgen staaner dus wildafsnijsel en kippennekken op het menu. Dat gaat vast en zeker smullen worden!!

Geen opmerkingen:

Search