donderdag 12 januari 2012

Weer een stap gezet...

En het verhaal gaat weer verder;-))
Afgelopen dinsdag heb ik de officiële dekaangifte verzonden naar de Raad van Beheer. Een flinke stapel papierwerk. Deze is nodig om straks de pups ook de stamboom mee te kunnen geven. Het papierwerk bestond uit een NL en Servisch dekformulier, copie stamboom van Fabian Custodi nos, (die van ons Do is bekend bij de Raad), HD en ED uitslagen, bewijzen van showuitslagen en titels (van Fabian een enorme berg)eigendomspapieren (registratiebewijs) en wat dies meer zij. Een nestje stamboompups fokken gaat niet maar zo even;-))
Ik hoor wel eens zeggen dat als je een nestje stamboomhondjes fokt, je daar goed aan kunt verdienen. De pups zijn toch duur?? Nou, ik kan een ieder die dat denkt, vertellen dat het vies tegenvalt. Natuurlijk, niet iedereen is zo gedreven dat hij/zij een reis richting Servië onderneemt zoals wij voor de juiste reu. Maar dan nog... Er komt zoveel bij kijken en er komen hoe dan ook veel kosten bij, dat verdienen niet je drijfveer kan zijn. Dan kom je echt wel bedrogen uit;-)) Voor ons is dat ook echt niet van belang. Wij willen een nestje Cane Corso's fokken, op een zo goed mogelijke wijze. Gezonde teef, gezonde reu. Lijnen die goed bij elkaar passen en goede CC karakters. Uiteraard is het juiste CC uiterlijk ook een grote factor. Al deze dingen samen zorgen voor de keuze die wij hebben gemaakt.

Vanavond zijn wij met Donata naar Nieuwegein gegweest, naar Yvons moeder. En ja hoor, ook Rita was er;-)) Na binnenkomst bij ma, vergat ma even dat ons Do altijd iets lekkers krijgt, dus begon zij te praten. In spelboog maakt ze dan een grommelend geluid in meerdere tonen;-)) "Oma, kom op, ik krijg altijd iets lekkers!!" Natuurlijk stond Do al voor het kastje waar de hondensnoepjes staan, de slimmerd. Ma had het vlot door, ondanks het feit dat zij veel, heel veel niet meer weet tegenwoordig. Donata kreeg zelfs een extra snoepje omdat ze misschien puppies draagt. Zo lief!! Dat vergeet ma dus niet!!
Kort daarna kwam Rita even buurten. Vooral om ons op de hoogte te brengen over ma, maar al vlot daarna was Donata aan de beurt. Rita heeft honderduit gevraagd en is ook super benieuwd naar de pups! Natuurlijk ging Rita met ons Do naar de huiskamer om de koektrommel te bestormen;-))

Sinds de dekking is Donata erg rustig geworden. Ze heeft natuurlijk een lange reis en enerverende week achter de rug, maar dat is haar op zich niet vreemd. Reizen naar het buitenland doen we regelmatig samen met haar. Dan is zij binnen een dag, hooguit twee dagen weer volledig de oude spring in 't veld. Maar nu niet... Liefst ligt zij ergens lekker languit. Het gedoe tussen de poezen interesseert haar hoegenaamd niets, terwijl ze normaal als scheidsrechter optreedt (erfenis van Sultan!!) Ze wil liefst alleen maar lekker liggen. Wandelen gaat ze wel graag mee, maar ook dan is ze rustiger. Zou het dan echt??????????

1 opmerking:

miss honeybee zei

Spannend! Ik zal voor je duimen!

Search