zaterdag 14 januari 2012

Dat is snel....

...het lijkt Overtoom wel, om een oude reclame slogan aan te halen;-))
Vandaag ontvingen we de bevestiging van het dekbericht van de Raad van Beheer!!! Echt ongekend, binnen 3 dagen bericht!
Een bevestiging van dekaangifte en het formulier om straks, na de geboorte de pups aan te geven. Dit formulier moet dan binnen 10 dagen na de geboorte, compleet met alle namen voor reutjes en teefjes bij de Raad binnen zijn.
We hebben inmiddels een lijst met echt Italiaanse namen waar we uit gaan kiezen. De namen die wij uitzoeken komen op de stambomen van de pups te staan. Maar, pas als de pups gechipt worden door een officiële chipper van de Raad van Beheer, worden de namen definitief aan een bepaalde pup gekoppeld. Het chipnummer correspondeert dan met de naam op de stamboon, die officieel geregistreerd wordt. Het chippen wordt doorgaans gedaan op een leeftijd van 6 á 7 weken van de pups. Tot die tijd kunnen pupkopers kiezen welke (door ons gekozen) stamboomnaam zij aan hun pup willen koppelen. De roepnaam kunnen zij uiteraard ten allen tijde zelf uitkiezen!! Zo heet ons Do op haar stamboom: Angiola. In alle officiële databases/papieren e.d. is zij zo te vinden en niet via haar roepnaam Donata.

Ondanks dat we nog niet weten of ons Do écht drachtig is, zijn we uiteraard wel volop bezig met alle voorbereidingen. We sparen al kranten als ondergrond in de werpkist voor de eerste weken. We zoeken uit waar we alle benodigdheden voor de geboorte en de eerste weken zo handig en voordelig mogelijk kunnen krijgen.
Ook zijn we bezig om te kijken of onze camera's (zowel foto als video) werken zoals we willen. Qua foto's zitten we goed, we hebben immers die superhandige camera gekregen van Ans en Chiel. Qua filmen twijfelen we nog en gaan dat goed uitzoeken de komende weken. Als ons wijffie echt pups gaat krijgen, willen we dat uiteraard zo goed en mooi mogelijk vastleggen, ook met bewegende beelden!! Voor onszelf, want het is en blijft iets unieks, maar ook voor de pupkopers!!

Genoeg te doen en uit te zoeken dus;-))

Zondag eerst maar weer eens gezellig naar Manon en Ed, die ons met raad en daad bijstaan bij alles!!

Geen opmerkingen:

Search