zaterdag 7 januari 2012

Terug van weggeweest!

Afgelopen maandag was het zover, vertrek naar Servië. De eerste dag zijn we tot zo'n 40km Hongarije in gereden. Daar hebben we overnacht in het stadje Györ. Na een goede nachtrust op weg naar Novi Sad!! Het laatste deel reden we (natuurlijk) verkeerd. Geen nood, Nenad gebeld en die kwam ons oppikken. Eerst naar het hotel om in te checken. Nenad had een prima hotel voor ons geboekt!! De mensen die daar werktne waren op slag verliefd op onze dame Do;-)) En toen was het grote moment daar, op naar Fabian!!



Wat een fantastische vent is het! In het echt nog veel mooier dan op foto's! En hij heeft een heerlijk karakter. Donata was het helemaal eens met onze keuze, dus al vlot was de eerste dekking een feit!!



Is het geen lekker stel samen??

Vervolgens zijn we meegenomen naar een visrestaurant aan de Donau, eigendom van een vriend van Nenad. Daar kregen we een geweldige maaltijd van verse vis uit de Donau voorgeschoteld. Alles op traditionele wijze klaargemaakt. We hebben hier echt van genoten!!

Daarna terug naar het hotel, waar we eerst even lekker gelegen hebben:


Na wat te hebben gerust zijn we nog naar beneden gegaan om iets te drinken in de bar. We wilden eigenlijk maar even kort, maar dat is dus niet gelukt;-)) Er zat een stel waarvan de vrouw acuut viel voor Donata en we raakten aan de praat. Eerst natuurlijk over honden. Al vlot vertelde de vrouw ons over haar werk, zij is producer van nieuwsverslagen uit hoofdzakelijk oorlogsgebieden. In Irak heeft ze samengewert met Conny Mus. Ook is zij in Afghanistan geweest en heeft verslag gedaan van de oorlog in Joegoslavië. Al met al gingen we dus veel later naar de kamer dan gepland. Wel een hele leuke avond rijker!!

De volgende ochtend kwam Nenad ons ophalen om ons zijn stad te laten zien. Eerst hebben we alle papieren ingevuld die nodig zijn voor aangifte bij de Raad van Beheer. Daarna opweg naar het centrum van Novi Sad. Echt de moeite waard!! Bij de burcht hebben we wat gedronken. Speciaal hier, want Nenad wilde ons iets laten proeven. Een soort gebak, heel bekend hier en die bij de burcht is de beste:



Later op de dag was het tijd voor de tweede dekking. Daarna zouden we traditionele Servische BBQ gaan eten. Maar, die vriend van Nenad wilde graag dat wij weer bij hem in 't restaurant kwamen eten, hij zou speciaal voor ons zorgen voor een vlees maaltijd... Zo gezegd, zo gedaan. En wederom, zalig!!! Na afloop kregen we van hem nog een fles Servische witte wijn. We zijn echt enorm in de watten gelegd door beiden!!

De volgende ochtend was het weer tijd om richting Nederland te vertrekken. Maar natuurlijk niet voor we andere honden van Custodi nos hadden gezien.


We hebben onvergetelijke dagen gehad daar!!Echt een unieke ervaring, die de reis meer dan waard was. Maar het belangrijkste is natuurlijk de dekking. Nu is het afwachten of ons Pop inderdaad drachtig is. Over een week of vier weten we dat zeker. Dat worden vier héééééééle lange weken;-))

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi verslag, leuke foto's!! Natuurlijk viel die vrouw voor Do, wie niet ;)
We duimen! Jee, wat duren 4 weken dan lang he?

Search