zondag 22 januari 2012

Telefoontje

Gistermiddag ging de telefoon en Mari neemt op. "Gefeliciteerd" zegt een hem onbekende mannenstem. Ik hoorde Mari nogal beduusd "Dank u wel" zeggen met als vraag: "Waarom dan?"
Wat bleek, hij had een baasje van een Pyreneesche Berghond aan de telefoon. De 'Pyrs' waren het ras voor de Cane Corso in de ring bij de show in Wijchen afgelopen december. De Pyr van meneer had een diploma toegezonden gekregen als BOS (Best Opposite Sex) dezelfde titel als Donata heeft gehaald daar;-))
Zijn vraag aan Mari was dus, of wij in het bezit waren van een Cane Corso die zo en zo als stamboomnaam heeft?? Jazeker dat zijn wij. Die Cane Corso ligt hier heerlijk op haar deken te slapen nu.
Wat bleek?? Meneer had zowel het diploma van zijn eigen hond, de Pyreneesche Berghond als die van ons Do toegezonden gekregen!! Ik neem mijn petje af voor deze meneer!! Hij heeft er alles aan gedaan om het hem teveel gezonden diploma naar de rechtmatige eigenaren te kunnen herleiden!!
Komende week gaat hij het diploma van ons Do verzenden, goed ingepakt, zodat het niet kan kreukelen.... Uiteraard vergoeden wij hem alle kosten!! Hij belt ons later nog om na te gaan of wij alles idd hebben ontvangen...
Na nog een leuk gesprek te hebben gehad over honden, showen en fokken, legde Mari enigzins verbouwereerd de telefoon neer. Ik liep inmiddels uiteraard over van nieuwsgierigheid;-))
Wat geweldig dat er zulke mensen zijn!!

Geen opmerkingen:

Search