zondag 27 juni 2010

Zwembad perikelen....

Al zeker 5 jaar hadden we voor de honden een super handig kinderzwembad met een hardplastic, opstaande rand. Geen opblaasdingen, want dat werkt niet voor honden;-)) Gewoon simpel, recht toe, recht aan. Vooral Irina heeft in dat badje uren doorgebracht, lekker pootje-baden en plat op haar billen afkoelen in het water. Sultan speelde er regelmatig duikboot in, met zijn hele kop onder water, om een bal er uit te vissen.
En toen kwam Donata, onze wervelwind!!!!! In 3 dagen had dat kleine monster het bad aan gort;-)) Geen probleem, voor die paar euro kopen we gewoon een nieuwe... Dus niet... Gewoon nergens te krijgen. Stad en land afgelopen, internet afgespeurd, helaas. Toen maar een compromis gekocht, een redelijk harde rand er om heen met bovenaan 1 opblaasdeel. Tja, we hadden het kunnen weten.... Na een uur was dit zwembad al kapot!
In een winkel waar we op zwembadjacht waren vroeg een verkoper waarom we niet "iets" met vijverfolie deden?? Dat was nog niet zo'n gek idee... Maar hoe? Waar? Hoog? Laag?
Help!! Na enige uren brainstormen zijn we er uit... Iig is de basis definitief! Aan het tuinhuis aansluitend, op het grote terras, gaan we een vast zwembad maken voor de honden met een deksel die we dmv scharnieren kunnen neerlaten. Het zwembad komt grotendeels verzoknen in de grond en loopt wat schuin af, zodat er op het deksel geen overtollig regenwater kan blijven staan. Het kost wel een deel van de geplande opgehoogde bloembak, maar ach, dat is het meer dan waard;-)
Voor nu is het huidige zwembad zo goed en kwaad als het ging gerepareerd en hebben ze toch nog waterpret met deze warmte!

Tot slot een leuk nieuwtje!! Dinsdagavond gaan we Jet ophalen!!! Eerst naar het asiel voor de papieren, dan door naar het opvanggezin om onze kleine meid te halen!!
Kleine Jet is méér dan welkom bij ons!!

1 opmerking:

Che en Co zei

Hoi Yvon!
Wat leuk dat zwembad goed idee!!
Wij hebben er ook een voor die Doezen van ons, bestelt bij zooplus geloof ik, paar tientjes maar Duna is er helemaal blij mee.
Veel plezier want dat zwembad is hard nodig deze dagen.
Groeten vanuit Druten-Zuid,
Egbert en Sabine
Che en Duna

Search