zondag 6 juni 2010

Naar de dierentuin

Gisteren zijn we met een klein groepje en 4 van de honden naar Dierenpark Amersfoort geweest. Omdat het warm zou worden, hebben we natuurlijk wel voorzorgsmaatregelen genomen!! Zoals te zien op de foto's hadden Sultan en Donata (en ook Lilly en Tesoro) hun koelhalsbanden om. In de dierentuin was het echter heerlijk... Volop schaduw en zolang we niet te veel in de zon kwwamen, heerlijk van temperatuur!!
Naast het water wat we zelf mee hadden genomen, stonden er overal in het park goed gevulde drinkbakken voor de honden!

Het eerste wat we tegen kwamen na binnenkomst, was een grote pluche tijger... Donata vond het helemaal niets!! Wat een eng beest was dat! Sultan heeft haar even moeten laten zien dat het reuze meeviel;-)) Ik was al bang dat ze het niet leuk zou gaan vinden, maar niets bleek minder waar!!


De eerste levende beestjes die beiden ontdekten waren de vosmangoesten. Er zat er eerst maar eentje, maar zodra Sultan en Donata gingen kijken, kwam de hele familie voor hun langs rennen!! Toen had Donata de smaak te pakken! Bij elke onderbreking in het struikgewas langs het wandelpad stak ze haar snuit naar binnen;-) Want ja, in dit park kun je overal iets leuks verwachten!!

Het dinobos vond ze eerst ook maar vreemd... Daar komen brulgeluiden uit het bos en staan er zomaar hele grote mechanische beesten te bewegen. Maar al vlot was ze er aan gewend. Zels even bij de baas en Callan zitten samen met Sultan was prima!


Als je in de volle zon kwam, was het erg warm, dus dan ga je maar een dutje doen, toch??

Ook hebben we onszelf niet vergeten met drankjes en hapjes. Het terras was echter helemaal bezet op de schaduwrijke plekken. Dus even gevraagd aan iemand van het restaurant of we enkele stoeltje op het gras mochten zetten, zodat wij met de honden in de schaduw konden gaan zitten. Geen enkel probleem!! We hadden nu een zalig plekje, uit de zon en ook uit de loop, dus de honden en wij hebben daar heerlijk op ons gemakje gezeten.

De leeuwaapjes waren enorm nieuwsgierig naar de honden. En, ons kleine meissie was al net zo nieuwsgierig;-)) Om alles maar zo goed mogelijk te kunnen zien, had ze zich verzekerd van het allerbeste plekje!

Het liefst was ik even bij hem of haar gekropen, even lekker kroelen in die mooie vacht...

Als we langs een verblijf kwamen waar de dieren zich hadden teruggetrokken om een dutje te doen, konden wij ze soms niet vinden. Maar regelmatig stak Donata haar neus in de lucht en ging die vol overtuiging achterna. En jazeker, we hebben diverse dieren toch nog gezien door Donata te volgen, ze wees ons iedere keer precies waar we moesten zijn!

Aan het einde van de dag kwamen we uit bij het otterverblijf. Nou heeft Sultan iets met otters... Hij vindt de otters geweldig, de otters dagen hem ook altijd uit tot spelen vanuit hun verblijf. Eenmaal bij het verblijf stond Sultan direct met z'n voorpoten op de omheinig van "rotsblokken". Maar wat een pech, de otters lagen diep te slapen achter in het verblijf. Hij heeft ze ontdekt en vond het maar niets dat ze niet kwamen spelen...

Het was een hele leuke dag, ondanks de warmte heerlijk qua temperatuur daar! Ook de honden hebben het niet te warm gehad, ze hebben volop genoten!! Eenmaal thuis, na een lekkere hap eten, zijn z e moe maar zeer voldaan in slaap geploft allebei;-)
Ook hadden wij met de vier honden weer veel bekijks. Mensen zijn nieuwsgierig wat voor ras het is, kinderen willen aaien, sommige mensen hebben ontzag voor 4 van die flinke, donkere honden. Er kwam ook een stel naar ons toe die zelf een Cane Corso teefje hebben, ze vonden het geweldig om die 4 van ons te zien.

Volgend weekend gaan we toevallig weer naar een dierentuin, naar Rhenen dan. En ja, ook dan gaan Sultan en Donata weer mee!

Geen opmerkingen:

Search