dinsdag 28 oktober 2008

Wintertijd

Gadver...het is echt herfst, hoor:-(( Nadat afgelopen zondag de klok weer naar wintertijd is gegaan is het dus echt bergafwaarts gegaan met het weer.
Vanmorgen nog wel geluk gehad met wandelen, de doggies en ik zijn toen droog gebleven!! Vanavond heeft Mari de eerste "winterronde" weer gemaakt. Er staan geen lantaarns op de dijk en die lummels van ons zijn zwart, dus das geen handige combinatie;-)) Nou hebben ze allebei wel zo'n speciale reflecterende halsband, compleet mét led-lampjes, maar dat ziet Mari niet zo zitten;-)
Daarbij komt dat Irina heel onzeker is als het donker is, ze schrikt van elk geluidje. Dus maar weer de winterronde van stal gehaald.

Wat wel heel gezellig is, alle poezen komen 's avonds lekker naar binnen en met z'n allen op de bank liggen bij ons en de honden.
Soms zit ik op een puntje van de bank, Sultan achter me (heerlijk warm in de rug!!) en dan, als ze het voor elkaar gepropt krijgen 2 of 3 poezen op schoot. Als Tobias op schoot ligt past alleen Appie erbij. Ligt die bolle er niet (sporadisch) dan zijn het Suus, Joris en Appie of Floor.

Maar ook lekker bij de honden op de bank liggen is erg in trek in deze tijd van het jaar!! De honden willen absoluut op het kleed of dekbed liggen wat op de bank ligt, gewoon op de leren bank liggen daar doen ze niet aan als het kouder wordt... Verwende krengen zijn het;-)) En eigenlijk is zelfs dat nog niet genoeg... Beiden hebben een grote voorkeur voor het hoekje van de hoekbank. Als ze beiden van buiten komen is het een sprintje om er als eerste te zijn. Ligt er één, hebben ze zo hun maniertjes om het plekje af te kunnen pakken. Irina gaat dan ineens blaffen, Sultan springt uiteraard op, en hup, vrouwtje pikt het hoekje in!! Sultan doet het wat lomper, die gaat rustig bovenop vrouwtje zitten en Rinus schuift op. Tja, 65 kg bovenop je buik is ook niet alles!

Floor is ook al zover gewend dat ze regelmatig op de bank komt zitten. Even lekker knuffelen naast de hondjes. En steeds vaker kruipt ze ook op schoot!! En genieten dat ze dan doet!! Haar motortje ronkt enorm dan!
Na een half uurtje zoekt ze de stoel op, krult zich op en valt heerlijk in slaap!! En, als rechtgeaarde poes, rek je je zo af en toe ff lekker uit en slaapt dan zéér tevreden weer verder!!

Ach ja, het koudere weer heeft ook zo z'n voordelen en gezellige dingen!!

Geen opmerkingen:

Search