woensdag 18 juni 2008

Even voorstellen...

Na het overlijden van onze Willy was onze poezenroedel incompleet.
Dus de enorm leuke taak lag te wachten om een geschikt nieuw vriendje of vriendinnetje voor onze beestenbende te vinden. Het is kittentijd, maar ik wilde niet zomaar een kitten... Ik heb een zwak voor poezenbeesten met "een verhaal". Een kitten was prima, maar dan wel één uit de opvang. Bij onze zoektocht bij asiels en diverse opvangen kwamen we Floortje tegen. Is ze geen plaatje??


Floortje is een jaar oud en is als vier maanden oud kitten gevonden, mager en verwaarloosd, bang voor mensen. Bij een pleegmoeder via het asiel is ze langzaam opgebloeid en een aantal maanden geleden geplaatst, maar helaas na een paar weken weer teruggekomen, de poes des huizes dulde geen andere poezen in huis... Terug in het asiel had ze het niet naar haar zin en werd weer schuwer. Dus terug naar de pleegmoeder. Daar heeft Floor de afgelopen maanden geleerd dat mensen eigenlijk best aardig zijn en dat je daar prima mee kan knuffelen;-)) De pleegmoeder is ook aan het trainen gegaan met oppakken en op schoot zitten. Oppakken gaat nu best goed, ze blijft zowaar al even rustig zitten spinnen. Eergisteren is ze voor het eerst uit zichzelf op schoot geklommen bij haar pleegmoeder.
Ze gaat wel tijd nodig hebben om te wennen bij ons, maar andere poezen vind ze geweldig en daar trekt ze zich ook erg aan op en leert van hun gedrag. Voor mensen is er een prima omkoopmiddel: voor een hapje slagroom doet ze heel veel en mogen ook vreemde mensen haar aaien. Aangezien Floor heel veel leert van andere poezen en die van ons stapeldol zijn op de honden, zullen daar ook geen problemen komen. Ze is ook supernieuwsgierig naar alles wat nieuw is!
Morgenavond is het zover...dan gaan we naar haar pleegmoeder om haar op te halen. Ik ben echt reuzeblij met dit mooie meisje!

1 opmerking:

miss honeybee zei

Gefeliciteerd met het nieuwe gezinslid! Ook met moeders alles goed?

Search