woensdag 21 mei 2014

Zweden

Zoals beloofd, een verslagje van ons bezoek aan Zweden in augustus 2012 voor de dekking van Donata en Fabian.
We zijn, op aanraden van Thomas, vertrokken aan het begin van de avond, zodat we in de avond/begin van de nacht door Duitsland konden rijden. Dat was zeker een heel goed plan, gezien er overal wegwerkzaamheden waren op weg naar de boot van Duitsland naar Denemarken. Wat een vreselijk, ongezellig, opgebroken, druk pokkeneind met vreselijk slechte snelwegen... Moet er niet aan denken dat overdag te moeten rijden!!

Aangekomen bij de boot naar Denemarken, konden we vlot doorrijden. Boot op en gaan!! Weg uit dat irritante Duitsland;-) Van de boot af Denemarken in was een verademing! Goede wegen en wat een rust!! Ja, het was ook 's nachts, maar toch. Zonder veel te kunnen zien heel vlot Denemarken doorgereden. Na een uur of 2 kwamen we aan bij de 2e boot, van Denemarken naar Zweden. Ook dat ging super vlot! Op beide boten zijn we met Do lekker in de restauratie geweest. Het was redelijk rustig, maar iedereen die Do zag, was weg van onze dame!!

Aangekomen in Zweden, moesten wij ons voegen in de rij van het vrachtverkeer, want een hond bij ons. Er stond welgeteld 1 vrachtwagen voor ons, die vlot door mocht rijden. Toen waren wij aan de beurt. Keurig alle drie de paspoorten afgegeven, alleen die van Do werd een beetje nagekeken. De vriendelijke douane meneer vroeg waar we heen gingen en waarom? Uitgelegd en hij wees ons direct de juiste richting, gevolgd door wensen voor een geslaagde dekking en fijne dagen in Zweden, waar hij wel van overtuigd was;-)

Onderweg in Zweden onderhielden we telefonisch contact met Thomas over onze vorderingen. Aangekomen bij het huis van Thomas en Ewa, zijn we meer dan hartelijk ontvangen. Al heel snel draaiden we mee in de dagelijkse routine en voelden we ons helemaal thuis!!
De honden herkenden ons ook in no time.... Lasse (helaas inmiddels overleden aan de gevolgen van een tekenbeet) en de andere honden accepteerden ons als onderdeel van het gezin, we mochten dan ook al vlot zelf het hek openen van de honden om binnen te komen!!
Na de eerste geslaagde dekking van Do en Fabian, werd dit gevierd met Zweedse Whisky, die echt verrassend lekker is!!
Deze viering is vier avonden op rij herhaald........
 
Inmiddels deden wij overdag gewoon mee aan het gezinsleven daar en de voorbereidingen voor de Kenneltref, die op zaterdag zou plaatsvinden. Mari heeft geholpen met het afmaken van de mooie binnenkennels van de CC, waar ook nog hele ruime buitenverblijven bij zijn gekomen. Ik hielp in huis met de dagelijkse dingen. Ook hebben we diverse spullen opgehaald bij een bevriende dierenwinkel, alwaar ik direct een zalige CC pup in mijn handen gedrukt kreeg;-) Uiteraard hier uitgebreid geshopt, wat een mega keus, en wat een leuke prijzen in Zweden!! Kortom, helemaal thuis!!
 
In de tussentijd hebben wij ook nog wat tripjes in Zweden gemaakt, we wilden graag wat van het land zien. Wat is Zweden overweldigend mooi!!
De boerderij van Ewa en Thomas

Uitzicht vanaf de boerderij op eigen land!

Onderweg op een dagtrip

 
 
Ook de Kenneltref, met veel Tojtas CC was een hele leuke, fijne dag!!

Veel honden, veel CC liefhebbers, lekker eten, leuke spellen en vooral heel erg veel plezier!!!!!

We hebben een geweldige tijd gehad in Zweden, vrienden gemaakt voor het leven, mooie en lieve honden leren kennen!! En, jazeker, diverse elanden gezien her en der, ikke was blij!!

 
 
 

Geen opmerkingen:

Search