dinsdag 13 mei 2014

Schrik ervan.....

Wat is het lang geleden dat ik hier geschreven heb..... Daar schrik ik van!!

Er is zo enorm veel gebeurd in al die tijd! Teveel voor 1 bericht!! Laat ik beginnen met het belangrijkste....

Nadat onze Sultan is overleden, hebben we na lang en goed nadenken, mede in overleg met de fokker van onze Do, besloten zelf te gaan fokken.
Dat had uiteraard de nodige voeten in aarde, zoiets doe je niet zomaar!! Er kwam van alles tevoorschijn. Natuurlijk moest Donata eerst worden geröntgend. Zo gezegd, zo gedaan. Prima uitslag, HD-A!!

Vervolgens wilden we mevrouw laten beoordelen op een show met een keurmeester die verstand heeft van het ras. Dat vond plaats in Wijchen eind 2012. Donata werd beste teef van het ras, haar nestbroer Romeo beste reu!! Dus samen strijden om de titel BOB, Best of Breed (beste van het ras). Dat werd Romeo. Maar jee, beste teef.... Wij waren super trots!!

In de tussentijd waren we druk met het aanvragen van een kennelnaam bij de RvB en het laten bouwen van onze officiële website.

Beiden zijn gelukt! Onze kennelnaam is: Delle Due Aque, "tussen 2 wateren", omdat wij tussen 2 rivieren wonen, de Maas en de Waal.

De website is heel mooi geworden, www.canecorsodda.nl Hier zijn we heel erg trots op!!

Begin 2013 is Donata, na loops te zijn geworden op Kerstavond,  in Servië gedekt door Fabian Custodi nos ( http://www.canecorso.co.rs/ )
Helaas is Do dit keer leeg gebleven.

Eind van de zomer werd Do weer loops. dus wij dachten wederom een tripje Servië te maken. We waren meer dan welkom daar, maar Fabian zat op dat moment in Zweden, bij een bevriende fokker. Dus onze reis ging richting Zweden, alwaar we bij Ewa en Thomas van Tojtas kennel 2 geweldige weken hebben mogen beleven!! (http://www.tojtas.se/kennel.aspx) Meer hierover later!

Deze keer bleek ons meiske wel degelijk drachtig. Er zijn 12 pups geboren op 19-10-2013. Een reutje heeft het helaas niet gered, dus hadden we uiteindelijk een gezond en mooi elftal over!

De stamboom namen van het elftal: Angelo, Aleandro, Armando, Angelica, Aïda, Azzura, Amelia, Aurelia, Angelina, Ambra en Aurora.

Angelo is bij ons en zijn moeder gebleven. De andere pups hebben allemaal een heel fijn thuis gevonden, hoewel er eentje door omstandigheden via ons (gelukkig!!) is herplaatst.




2 opmerkingen:

Anoniem zei

En nu wel weer blijven schrijven he!!

Yvon zei

Ik doe mijn best!!

Search