donderdag 29 mei 2014

Dracht van Do en de pups....

Donata's dracht verliep heel voorspoedig!! Bij de echo werden 8 of 9 pups gezien. Maar, dat konden er zomaar meer worden.
Do deed het super!! Ze werd wat slomer, at eerst weinig, daarna veel meer;-)
Tegen het einde van de dracht was Donata echt heel zwaar!! Toen ze bij mij op de bank lag, voelde ik beweging...... Wat een ervaring!! Ik voelde de pups schoppen!! Op 19-10-2012 werden er dan 12 pups geboren!!
Helaas heeft 1 reutje het niet gehaald.... Na een hele moeilijke start heeft hij het uiteindelijk toch moeten opgeven.  Maar toch, wat een schitterend elftal, onze eigen bende van 11!! 3 reutjes en 8 teefjes.... Wat een rijkdom, zoveel mooi jong leven!! Donata was een super moeder, die helaas teveel melk gaf, wat haar een eclampsie bezorgde. Hier waren we door veel inlezen op voorbereidt, dus we herkenden de symptomen direct! Mama Do mocht niet teveel meer zogen, moest calcium injecties hebben en de pups moesten worden bij gevoed om mama Do te ontlasten. Pups kregen bijvoeding met de fles op basis van geitenmelk en Do kreeg naast de calciuminjecties van de DA geitenmelk met honing om aan te sterken op een natuurlijke manier. Dat werkte allemaal als een speer!! Zowel mama Do als de pups zijn er prima doorgekomen!!
Op een leeftijd van 4 weken zijn we de pups gaan afspenen op vers vlees. (eerder afspenen kan voedsel allergie veroorzaken)
De pups aten als eerste vaste maaltijd een plukje rundertartaar, wat er meer dan graag in ging;-) Daarna zijn we de voedsel aanbieding, bestaande uit vers vlees, gemalen bot en orgaan vlees, langzaam gaan uitbreiden. Alle pups hebben dus een prima basis gekregen op vers vlees.
En toen kwam het eerste afscheid.... Wat is dat moeilijk!! Pups loslaten uit je eerste nest...,. We waren er wel van overtuigd dat het goed zat, net als met al de pups die uitvlogen!! Ook met de dame die door omstandigheden inmiddels herplaatst is bij een super baasje. Ook al is het vastgelegd via contract dat herplaatsing hoe dan ook via ons als fokker gaat, de koper moet wel meewerken!! Wij zijn heel gelukkig dat dit zo gegaan is en wij een heel goed gevoel hebben bij haar nieuwe gouden mand!! Dat is inmiddels al meer dan waar gebleken!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Search