woensdag 28 mei 2014

Update poezen

Ook met de poezenbeesten is er veel gebeurd de afgelopen tijd. Vorig jaar hebben we zowel Joris als Tobias in moeten laten slapen.
Joris was heel erg ziek, diarree, overgeven en hij werd magerder en magerder. Na meerdere onderzoeken geen oorzaak kunnen vinden, dus hebben we hem zijn rust gegund.

Tobias is overleden doordat hij op was. Onze bolle werd dun, kon niet meer ergens op springen en ging zich meer en meer terugtrekken.

Na dit verlies kwam onze Keesje in ons leven...
Een kitten kereltje uit de opvang, waar ik direct verliefd op was. Wat een zalig ventje!! Direct dikke maatjes met de honden en alle katten in huis en voor de duvel niet bang!! Hij zette direct de hele boel op stelten in huis. Hij was overal bij, super nieuwsgierig en zo ontzettend lief!!
Toen hij 6 maanden oud was, is hij, via het asiel, gecastreerd. Hij herstelde super vlot.
In februari werd hij ziek. Naar de DA waar een verstopping werd vastgesteld. Dat was simpel verholpen en het ging weer enkele dagen prima met onze Kees. Maar hij werd weer ziek. Ditmaal erger. Hij lag alleen maar te slapen, niets voor deze kleine man. Wederom onderzoeken, medicijnen, maar Keesje knapte niet op. Omdat hij zo ziek was, dorsten we hem 's nachts niet meer alleen te laten, dus bed in de kamer gemaakt waar ik sliep met de kleine man dichtbij me.

Mama Do waakte over hem. Na een echo en een punctie, werd mijn allergrootste vrees waar.... Draden trekkend vocht in zijn buikholte, wat maar 1 ding kon betekenen, natte FIP. Ongeneeslijk.... We hebben dit hele speciale Kees mannetje direct zijn rust gegeven. Ik mis dit ventje echt nog elke dag.

Na alles te hebben verwerkt, klopte het niet om maar 4 kattenbeesten hier te hebben lopen. Dus op zoek naar 2 katers om de kattenroedel weer compleet te maken.

Deze vonden we in de heren Guus:
Guus is een kruising SiameesXHeilige Birmaan. Heilig is hij zeker niet!! Hij is een mega dondersteen!!

En meneer Arie:
Arie is, zoals ons verteld werd door de vorige eigenaar, een Thai Siamees. Een heel schuw mannetje, behalve naar de honden;-) Hij heeft enkele weken "in" de bank gewoond (een gat in de stof aan de onderkant, gemaakt door Keesje) alvorens hij meer en meer ging ontdekken in huis.
Inmiddels gaat hij heerlijk zijn gangetje en klimt heel graag op schoot bij ons.

Zowel Guus (nu ruim een jaar oud) als Arie (bijna 3 jaar oud) zijn ongecastreerd bij ons gekomen, als herplaatser. Inmiddels zijn beide mannen gecastreerd.

Guus heeft de andere katten flink dwarsgezeten voor de castratie. Inmiddels zijn de hormonen uitgewerkt, voor een heel eind dan, en is hij lief, maar mega speels naar de anderen. Zij vertrouwen meneer echter nog niet helemaal, maar dat komt zeker goed!!

Arie gaat zijn eigen gangetje, vindt de andere poezen prima, maar vindt de honden leuker;-)

Geen opmerkingen:

Search