woensdag 10 februari 2010

Pc crash en DA bezoek

Doordat onze pc is gecrashd heb ik de laatste ontwikkelingen niet kunnen schrijven. Inmiddels doet het oude beessie het weer, maar het wachten is op een nieuwe pc!

Vorige week dinsdag zijn we met de doggies bij de DA langs geweest. Donata was mee voor de gezelligheid en om mevrouw even te wegen! Dat "kleine" ding weegt inmiddels ook al weer 26kg!!!!Ze groeit als kool en begint al aardige puberstreken te krijgen;-)) Sommige dagen heeft ze geen bananen of trossen bananen in haar oren, maar gewoon complete plantages;-)) Luisteren?? Wat is dat?? Zit? Ken ik niet. Kijk? Géén idee wat dat is. Donata?? Oh, is dat mijn naam, was ik even vergeten??
Aan de andere kant is ze zo superlief en aanhankelijk... En zo ineens bewijst ze weer dat ze de commando's zeer goed kent én enorm goed luisterd. Ons puber-Poppie.
Vandaag heeft ze in het weiland kennis gemaakt met één van Sultans vriendjes, Bukko, een Gordon Setter van ca. 1,5 jaar oud. Voor Donata er was waren Sultan, Irina en Bukko al goede vriendjes. Bukko en Sultan bleven spelen samen. Irina vond Bukko druk, maar wel heel leuk, zo stiekem;-)
Toen Donata nog een echte puppen-pup was, vond Bukko het maar vreemd... Wat moest ie nu met zo'n klein ding?? Met Sultan dorst ie toen ook niet echt te spelen.
Vanmorgen kwamen we Bukko en vrouwtje weer tegen na lange tijd. Bukko's bazinnetje had ons al gezien voor wij hen zagen in de wei en bazinnetje riep Sultan. Sultan hoorde een bekende stem en keek naar mij zo van, mag ik?? Tuurlijk vent, ga maar spelen met Bukko!! Na eerst Bukko's vrouwtje te hebben begroet gingen de mannen er vandoor. Spelen!!!!!!!! Donata keek het eerst eens even aan, het was best spannend! Maar, daar eenmaal doorheen had ze door dat Bukko wel een hele grappige, leuke vriend is! Ze hebben de grootste lol gehad met z'n drietjes. We zijn nog een stukje met hen opgelopen richting de Waal. Daarna zijn wij omgekeerd, Donata maakte zich te druk met spelen, het werd m.i. teveel. We zijn toen richting huis gelopen, onderweg hebben Sultan en Donata zich nog heerlijk samen vermaakt. Eenmaal thuis zijn ze samen op de bank gekropen en hebben heerlijk liggen slapen!

Sultan was bij de DA ivm een witte, wratachtige bult in zijn hals. Die is vorige week nagekeken en de dienstdoende DA vond het wijs om de bult te verwijderen. De bult zat ook precies onder de halsband. Dus afgelopen dinsdag zou Sultan onder een licht roesje van de bult ontdaan worden. Aangekomen bij de DA heeft Natasja, de opererend DA, eerst nog even goed gekeken naar de bult, die inmiddels ook weer wat geslonken was. Haar mening was dat het niet nodig was nu de bult te verwijderen. Ze heeft de bult goed nagekeken, het is een cyste. Niet kwaadaardig, heeft ze ons wel 10 keer verzekerd;-) (Natasja was ook onze DA bij het laatste bezoek van onze Muppet) Wel heeft ze vocht/bloed afgenomen uit de cyste voor onderzoek. Over 3 weken moet onze vent voor controle terugkomen, ook dan weer nuchter, zodat hij, als het toch verstandiger blijkt, direct geholpen kan worden.
Sultan is niet de makkelijkste bij de DA. Hij moet alles zien en zodra een DA ook maar enigzins twijfelt bij een behandeling, kronkelt meneer zich in de meest onmogelijke bochten. Maar het vocht afnemen uit de bult door Natasja was een fluitje van een cent!! Voor Sultan het goed en wel doorhad, was 't al gepiept!!
Gelukkig geen gekke dingen én meneer hoefde niet onder zeil!! Ik heb 't daar niet zo op... Wat moet, dat moet, maar toch...

1 opmerking:

miss honeybee zei

Gelukkig maar. Blijft toch schrikken he?

Search