zaterdag 30 januari 2010

Vakantie plannen

Voor het nieuwe jaar zitten we volop in de vakantieplannen;-))
Op 1 weekend na, gaan de honden uiteraard lekker met ons mee!! Het weekend dat ze niet mee kunnen verblijven ze lekker bij de buurtjes, waar ze beiden verzot op zijn!
Dezelfde buren (nu nog buren iig...) zorgen ook altijd voor de poezenbende tijdens onze afwezigheid.

Ons eerste uitstapje is een weekendje naar Winterswijk, eind maart. Traditiegetrouw inmiddels gaan we dan met ouders, 2 moeders, 1 vader, een weekendje lekker genieten.
De activiteiten zullen hoofdzakelijk bestaan uit wandelen, spelletjes doen en lekker eten. Héél naar;-))
Hoelang we dit mog op deze wijze zullen kunnen doen is de vraag, daar mijn moeder er echt noiet beter op wordt... Maar, in maart gaan we iig nog lekker genieten!!

Dan komt 1 mei in zicht. Een datum met een dubbele betekenis... Die dag zou onze Muppet Irina 9 zijn geworden en zij zou met ons naar Frankrijk vertrekken op die dag. Hoe anders is het gelopen...
Op 1 mei vertrekken we dus met de groep waarmee we afgelopen jaar naar Oostenrijk zijn geweest naar Frankrijk, Moux en Morvan om precies te zijn;-)
We hebben een groot huis tot onze beschikking, allemaal eigen slaapkamers samen met de doggies, met een deur zo naar het enorme buitenterrein waar de honden zich heerlijk kunnen vermaken. Voor ons als baasjes staat iedere morgen het ontbijt klaar, jammie!! Overdag zullen we veel wandelen, maar ook denken we erover om een workshop "speuren" met de honden te volgen die door de eigenaresse wordt verzorgd. Ze heeft dit al eerder gedaan met Cane Corso's en dat is haar prima bevallen!!
Wij hebben het jaren geleden ook met Sultan gedaan. Echt héél erg leuk om te doen en Sultan genoot er ook van!!
Einde van die week komt er nog een stel die we kennen van het CC-weekend. Zij zijn dan naar Alpe D'Huez geweest om die op te fietsen!!!! Respect!!
De laatste 2 dagen komen zij gezellig bij ons vertoeven, helaas zonder hun CC, die niet van reizen in de camper houdt. Ik denk dat we héél veel lol gaan hebben die week!

In september gaan we dan een weekendje zonder beesten er op uit. Het blijft raar...

Eind oktober/begin november is er uiteraard weer het Cane Corso weekend. Dit jaar naar alle waarschijnlijkheid op hetzelfde adres in Winterswijk als waar we ook in maart zitten. Losloopgebieden om de hoek, leuke huisjes, wat willen we nog meer??

In december gaan we nog een weekend weg met de buurtjes die altijd voor de poezen zorgen als wij weg zijn en nu in september dus ook zich zullen ontfermen over Sultan en Donata. En we gaan, jazeker, naar Nunspeet;-) Een vrijstaand huis, in het bos, vlakbij de Zandenplas! Bostuin voor de honden, "centrum" van Nunspeet dichtbij, dus ook restaurantjes. Wandelen (ook de favo bezigheid tijdens zo'n weekend van de buurtjes), eten, drinken, spelletjes doen en plezier maken.

En dan de zomervakantie. We gaan met vrienden, hun kids, hun 2 CC's en wij met ons stel. We willen naar Frankrijk, dat is vorig jaar zomer héél goed bevallen!
Maar ja, we zoeken natuurlijk niet zomaar iets;-) We willen liefst 2 gites (huisjes) met een zwembad op het terrein voor de kids (en stiekem ook voor ons) riviertje of meer in de buurt voor de honden, niet te idioot geprijsd. Voor 2000 euro per week per huisje is er wel wat te vinden, maar das niet leuk meer! En aan de Cote D"Azur met 4 Cane Corso's is ook geen slim plan;-))Zie ons al lopen tussen de Jet-Set van St. Tropez, dames met Chihuahua's in de Burberry tas, hooggehakt en in de laatste mode van de catwalk... Hmmm, dat gaat 'm niet worden....
Na al een paar weken zoeken steeds niets kunnen vinden. De adresjes die wij willen, zijn al volgeboekt. Er is verrassend veel voor mensen met kinderen én honden te vinden in Frankrijk, maar ja, als het al is volgeboekt...
Uiteindelijk via via op het net nog iets héél leuks gevonden en ik heb op een forum over Frankrijk nog een oproepje geplaatst met onze wensen. Ik ben overstelpt met tips en adresjes. Er blijkt veel meer te zijn buiten de bekende kanalen op het net!!
Nu hebben we een lijstje met een paar adresjes samengesteld en daar gaan we nu een keuze uit maken.
Zodra de keuze is gevallen laat ik het hier natuurlijk ook weten!!

Vanavond is de foto-avond nav het afgelopen CC-weekend. We maken er een Amerikaanse avond van, iedereen neemt iets eet- of drinkbaars mee.
Een deel van de groep is al bijtijds hier om ook samen te eten. Anderen komen ivm werk of sport wat later. Maar dat het gezellig gaat worden staat nu al vast!! Laat zal het ook vast wel worden, maar dat maakt niet uit, als het maar gezellig is!!

Allemaal leuke plannen, leuke dingen in 't verschiet!!

1 opmerking:

miss honeybee zei

Wauw, je hebt je hele jaar al met leuke dingen geregeld! Respect! Waarom ga je een weekendje weg zonder hondjes? Trouwdag??
Ziet er allemaal heel gezellig uit en lekker om naar iets uit te kijken, he? Veel plezier!!!

Search