vrijdag 19 februari 2010

Hekje?? Welk hekje??

Al sinds wij de tuin enige jaren geleden hebben aangelegd, staat er halverwege een hekje. Een laag hekje. Speciaal om de honden bij de vijver weg te houden. Sultan zou er zo overheen kunnen stappen, maar dat doet hij gewoon niet. Irina is er een enkele keer overheen gesprongen.
Maar nu hebben we Donata.........;-))))))) Alleen al vandaag is zij er minimaal 6 keer overheen gesprongen. Dat terwijl we vóór haar komst het hekje hebben verhoogd, gezien de spring en klim capaciteiten van haar vader Piet!
Nu is het op zich nog niet zo'n ramp dat Dootje achterin de tuin komt, maar... De vijver is nog bevroren en wat doet mevrouw?? Juist...ze stapt zo de vijver op!! Het dooit nu overdag, dus het ijs wordt dunner... Bij de pomp is het sowieso nooit bevroren geweest. Ik hou mijn hart vast als madam naar buiten gaat:-( Dus, ze mocht alleen nog maar aan de riem de tuin in.
Mari heeft vanavond in het half/helemaal donker een extra barricade opgeworpen voor mevrouw... Extra planken erboven, gaas verhoogd zo goed en kwaad als het kon. Het ziet er even niet uit, maar alles liever dan ons puppy in de vijver!!
Nu moeten we nog een betere oplossing verzinnen... Daar gaat weer even het nodige denk en puzzelwerk inzitten. Met een Donata in huis verveel je je nooit;-))

Over klimkwaliteiten gesproken. Donata staat met enige regelmaat op de eettafel...
Ze staat er dan alsof het de normaalste zaak van de wereld is... Rare hond!!
De eten- en drinkbakjes van de katten in de kattenflat waren ook niet veilig voor Donata. Die staan nu een etage hoger. Daar staan ze voor nu veilig, iig voor zolang het duurt;-))
Een ander favo plekje is de vensterbank of de dekenkist voor de vensterbank. Daar kan je prima zitten en naar buiten kijken of gewoon even een uiltje knappen!
Nou ligt papa Piet ook graag in de vensterbank, dus Poppie heeft 't van geen vreemde;-))Klimmen en klauteren heeft ze echt van haar vader meegekregen!!

Eergisteren schoot Sultan ineens als een gek naar de achterdeur. Ik zeg nog tegen hem, nee joh, das te vroeg, Mari komt nu nog niet thuis. Wat bleek, meneer had een reiger zien landen op de (grotendeels) bevroren vijver!! Dat zag ik toen we buiten gingen kijken. De reiger is vakkundig weggejaagd van de vijver door meneer!!
Ben wel blij dat Sultan 'm heeft zien landen op de vijver en dat hij zo reageerde. De vissen zitten dan wel erg diep nu, maar toch!

1 opmerking:

miss honeybee zei

Hond? Wat voor hond? Donata lijkt wel een berggeit! :)))

Search