maandag 14 september 2009

Hard gewerkt en meer...

Al maanden hadden we plannen om de vloer in de huiskamer aan te pakken. Nadat ma is verhuisd naar het verzorgingshuis, dachten we het zeil uit haar flat, wat er nog prima uitzag, in onze kamer en keuken te gaan leggen. Maar helaas, doordat de maten zo enorm verschilden zou er zoveel snij en plakwerk aan te pas komen dat het gewoon geen doen was. Toen kwam Donata in zicht;-)) Dus toch maar het vervangen van de vloer aangepakt. We hebben een ruwe laminaatvloer gekocht en die moet in de kamer, keuken en de gang komen te liggen. Maar omdat Donata niet al te lang meer op zich zal laten wachten (wanneer ze precies komt, daarover later meer!!) werd het ineens dringen qua tijd!
Inmiddels is de kamer gesausd, het laminaat is gelegd en de meubels weer eens verzet. De vloer is écht heel erg mooi én praktisch geworden!! Komende week nog de schilderijen en foto's hangen aan de muren en dan is de kamer klaar! We hebben nu meer ruimte in de kamer, joepie!!!!
De keuken gaat een ander verhaal worden... Door de aanbouw zit er een rare bobbel midden in de keukenvloer. Die moet op één of andere manier worden uitgevlakt. Hoe?? Nog geen idee:-)) Dat is iets waar Mari en pa zich de komende weken het hoofd over gaan breken.

Komend weekend gaan we met 3 goede vrienden een weekend weg. Het werd steeds lastiger om leuke verjaarskadootjes te bedenken, dus wilden we 5x per jaar een dagje uit. Iedere keer voor iemands verjaardag die dan mocht kiezen waarheen of er werd iets gekozen wat diegene echt leuk zou vinden. Maar jee, vijf dagen kiezen waarop iedereen kan bleek ook nog errug lastig;-)) Dus het plan opgevat om een weekend per jaar gezamelijk weg te gaan. Dat is dus komend weekend. Sultan en Irina zouden bij de buurtjes logeren. Maar, die komen van vakantie thuis op de dag dat wij ook thuiskomen. Dus bedacht dat voor 4 dagen ons stel voor een keer wel in pension zou kunnen. Een prima pension gevonden, maar toen overleed Muppet... Sultan alleen in pension is voor mij absoluut geen optie. Zeker niet nadat Rinus is weggevallen en zijn reactie daarop. Geen haar op mijn hoofd die dat overweegd. Maar er was nog een optie, zou die niet lukken dan zou ik thuisblijven. Maar, we hebben een perfecte oplossing!! Pa en ma komen dat weekend in ons huis en passen op Sultan. Onze buuf (van de andere kant, dus!) gaat met Sultan wandelen, dat is voor pa en ma geen optie. Maar buuf heeft zelf 2 Amstaffs en heel veel ervaring met honden, ze kan honden ook lezen. Wel errug handig bij onze vent van 60kg;-)) Ze ziet wat Sultan van plan is, voor hij z'n plan tot uitvoering kan brengen! Daarbij zijn ze gek op elkaar! Dus we kunnen met een gerust hart een weekend weg nu!
We zitten niet zo ver van de fokker van Donata, dus jazeker, we gaan ook bij ons meisje op bezoek!!

Vanmiddag had Sultan pech... Ik vertelde eerder al over Rita, de verzorgster bij ma in het verzorgingshuis. Nu waren we bij ma vanmiddag en Rita was vrij. Bij elk geluidje sprong Sultan op... Is dat Rita?? Mag ik met Rita mee?? Helaas.... Sultan vond het helemaal niets;-))Hoe kan dat nou? We zijn toch hier waar Rita is en de roomboterkoekjes?? Vrije dagen heeft een hond nou eenmaal nooit van gehoord;-)

Ik heb op het CaneCorsoforum, waar (bijna) iedereen Irina goed tot heel goed kende, een overlijdensbericht geplaatst. De reacties waren echt hartverwarmend.
Nu, na een aantal weken heb ik daar nog een bericht geplaatst wat ik ook zeker hier wil plaatsen. We hebben een rollercoaster van gevoelens achter de rug, en soms nog...

We hebben een hele heftige tijd achter de rug...
Irina is er lijfelijk niet meer, maar jee, wat beïnvloedt dit meisje ons leven!!
Haar te moeten missen is en blijft zo zwaar...
Manon omschreef haar zo perfect, Irina was een "one of a kind dog"... Zoals zij is er geen. Irina is een deel van ons leven, voor altiijd een deel van ons hart.
Maar dankzij Irina is Donata in ons leven gekomen...
Donata neemt het stokje van onze meid, onze Muppet, over. Niet in plaats van Irina, maar als aanvulling op ons meiske.

Dank je wel mijn meiske, voor wat je ons hebt geleerd, de liefde die je hebt gegeven en dit kleine meisje...

Jij, Sultan en Donata hebben jullie eigen speciale plaatsje in ons hart....

1 opmerking:

miss honeybee zei

Ben benieuwd hoe de kamer er uit ziet! Dat moet wel een enorme klus zijn geweest!

Search