woensdag 16 november 2011

Veel....

Afgelopen weekend was het Cane Corso weekend, dit jaar een weekend later dan normaal. Voor Mari en mij een vreemd weekend... De aller eerste keer zonder onze man Sultan. Gelukkig met hele lieve vrienden die precies weten wat zoiets doet met ons.
Ik ben in de nachten daar diverse keren wakker geworden omdat ik Sultan miste in bed... Tijdens vakanties en weekendjes weg, slapen de honden altijd bij ons. Sultan deed dat steevast met zijn hoofd naast het mijne op mijn kussen. Nu was er geen CC hoofd naast het mijne... En allemachtig, dat deed heel veel pijn... Het gemis van onze vent drong nogmaals keihard door.
Donata heeft het echt super gedaan dit weekend. We zijn echt helemaal apetrots op ons Pop!! Wat een enorme kanjer is ons meissie!! Ze heeft echt genoten van alle vrienden die zij direct herkende allemaal... Qua terughoudendheid naar mensen is ons Do typisch CC. Mensen die zij niet (goed) kent, daar is zij zoals de CC betaamt erg terughoudend naar. Maar de mensen in onze groep werden zonder uitzondering door Do zeer hartelijk ontvangen!!Ze was echt heel erg blij dat ze hen zag!! Ook met de andere CC uit onze groep deed vrouwke het super. Ze heeft Troy tot haar favo CC gebombardeerd. Troy was daar niet echt onverdeeld gelukkig mee, maar, tot ons aller verrassing heeft hij echt geweldig gespeeld met ons Do!! Ook samen in een huisje tijdens de middagen/avonden ging prima! Ze hebben zelfs samen geslapen... Do in haar element, samen slapen met een andere CC. Troy nog wat onwennig, maar wel heerlijk ontspannen.

A.s. vrijdag is een spannende dag voor ons en Donata. Dan gaan we officiële HD foto's laten maken bij Maarten Kappen in Eersel, dé DA in de wereld van de Molossers voor dergelijke foto's. Deze zullen ter beoordeling worden verzonden naar De Raad van Beheer op Kynologisch gebied, kortweg: De Raad. De beoordeling van de Raad is bindend en dus zeer belangrijk voor haar uitslag en gezondheid... Wij gaan, gezien onze ervaring met Do's gedrag en soepele heupen uit van een goede beoordeling. Toch blijft de klinische beoordeling best spannend...
Ook zal ons wijffie op 10 december a.s. meedoen aan haar eerste show op het gebied van uiterlijke beoordeling... Wij willen heel graag weten hoe onze meid het doet qua uiterlijk, bouw e.d. op een officiële show... Voor ons is ze uiteraard de allermooiste CC die er is, maar een officieel keurrapport is toch ook wel heel erg leuk... Hoe onze meid het gaat doen is een groot vraagteken. Ze heeft echt nul showervaring en dat is toch immer een spannende ervaring. Het kan dus alle kanten op gaan!! Ze kan zelfs gedisqualificeerd worden omdat ze snapt naar de KM, andere honden of mensen. Ook is het mogelijk dat ze gewoon niet toont op show. Jammer dan, dit resultaat is niet ons doel. Al zou, eerlijk is eerlijk, een mooi keurrapport van een raskenner ons echt wel doen gloeien van trots!!

Er staan dus nu best spannende zaken op ons program....

Geen opmerkingen:

Search