dinsdag 22 november 2011

Afgelopen weekend

Het weekend begon vrijdagmiddag met het bezoek aan de DA in Eersel waar onze Do officieel is geröntgend. We hebben er gewoon een leuke middag van gemaakt;-)) Aangekomen bij de praktijk melden en alle papieren invullen. Do even op de weegschaal. Daarna wachten tot we geroepen worden. Samen met een hele leuke Berner reu en zijn baasje hebben we in de wachtkamer gezeten. Donata vond het best wel gezellig en heeft zich echt keurig gedragen!! Toen werden we geroepen. Eerste werden alle gegevens gecontroleerd. De DA had de stamboomnaam van ons meissie, Angiola. Dus vroeg ze aan ons: "Angiola heeft vast nog een makkelijke roepnaam?" Wij keken elkaar aan en zeiden in koor: "Donata!" Het gezicht van de DA sprak echt boekdelen;-)))) Roepnaam? Makkelijk?
Vervolgens werden wij allebei in een mooie loden jas gehesen. Degene die Donata het meest vertrouwd mocht bij haar hoofd gaan staan... Dus daar stonden wij samen;-)
De DA en de assistente tilden vrouwke in één vloeiende beweging op haar rug in de "bak" op de behandeltafel. Dat vond Donata niet fijn... Na even tegenstribbelen werd ze al snel rustiger. De DA maakte geroutineerd de eerste foto, die direct digitaal bekeken werd. Deze was niet optimaal, dus werd er wederom super snel een tweede foto gemaakt. Deze was prima!! We hebben de foto meegekregen op cd.
De foto zal worden opgestuurd naar de Raad van Beheer, kortweg: de Raad. Hier zal een speciale commissie de foto beoordelen en een officiële HD uitslag gaan geven. Uiteraard hebben we de foto met de DA besproken, maar ik ga niet vooruit lopen op de officiële uitslag;-)

Ook hadden we dit weekend via de babyfoon 2 oppashondjes. De Amstaff dames van de buren. Meerdere malen per dag kwamen er mensen, waaronder ook wij, om te voeren, knuffelen en wandelen met de dames. Voor de momenten dat er niemand was, stond de babyfoon bij ons. 's Nachts stond deze naast m'n bed. De 2 dames zijn heerlijke tuttebellen!! We hebben ze geknuffeld, gevoerd en lekker met ze gelopen.

Zondag was er weer een CC wandeling. Mede door ziekte, dit maal een heel klein groepje van 5 CC. Onder de hondjes een zusje van Donata, Gaia, die wel al anderhalf jaar niet meer gezien hebben! Superleuk om Gaia en haar bazinnetje weer te zien!!!!
Wat een verschil in temperament. Ons Do is een redelijk felle teef, Gaia is precies het tegenovergestelde;-))
Door het weer, dikke, dikke mist, heb ik helaas geen foto's kunnen maken...

Geen opmerkingen:

Search