maandag 4 oktober 2010

Alweer een jaar...

...is onze kleine meid bij ons. Op 4 oktober 2009 was het zover. Eindelijk konden we Donata mee naar huis nemen!! Het afscheid bij Manon was emotioneel, tranen en blijdschap vermengden zich bij mij en Manon.
Het kleine meisje was klaar voor de grote verhuizing, Donata ging op weg naar haar grote "broer" Sultan!!
Wat heeft ze zich perfect gehouden tijdens de reis, lekker geslapen op mijn schoot en onderweg nog even een plasje doen. Eenmaal thuis, was het alsof ze hier al jaren woonde!! Op ontdekkingstocht, kleedjes herschikken in haar nieuwe bench, de eerste wandeling, grotendeels op de arm, maar toch... Pop vond van begin af aan alles leuk en interessant! De poezen waren bijna vanaf het allereerste moment dikke vriendjes met haar, Sultan is direct haar grote broer geworden!
Een grote broer kun je uitdagen, mee spelen en uittesten;-) En bovenal, als het toch even te spannend wordt, is hij een prima beschermer!!

Vanaf dat de pups geboren waren, was voor ons duidelijk dat één van de meisjes naar ons zou komen. Manon had al vlot door welk meisje dit zou zijn... Ook ik wist vanaf de allereerste kennismaking met de pups welk meiske het was. We hadden beiden hetzelfde meiske voor ogen! Vorig jaar op mijn verjaardag hebben we de keuze definitief gemaakt. Toen kwam het zoeken naar de passende naam. Via een vriendin kwam daar dé naam: Donata, geschenk.


DonataDonata als minimeisje nog bij Manon...

In februari hadden we een puppy-reünie met het grootste deel van het nest, wat een feest!! Dit gaat zeker nog een vervolg krijgen!

In maart ging Do mee naar de CC-wandeling in Soesterduinen. Inmiddels al een hele dame...
Haar vuurdoop in een groep CC had dame al eerder gehad. Een wandeling met meer CC in Arnhem én uiteraard het CC-weekend in november 2009.

In mei was het zover, de CC-week, ditmaal in de Morvan in Frankrijk! Tijdens deze vakantie heeft ze 2 riemen doorgeknaagd omdat mevrouw bij ons wilde zijn en geen geduld had om 5 minuten te wachten terwijl wij de weg vroegen op enkele minuten van ons verblijf. Het is een vreemde gewaarwording als jouw hond, die in een tuig aan de veiligheidsgordel van de auto vastzit, ineens naast je staat... Hallo!! Hier ben ik, waar waren jullie nou?? Ik moet toch gewoon bij jullie zijn?? Weglopen doet ze niet, ze wil gewoon bij ons zijn, al zijn we maar 5 meter van haar weg!

In juli/augustus was het tijd voor de zomervakantie... Sultan en Donata zijn écht broer en zus!!

We zijn zo blij met dit meiske!! Ook al kan ze ons soms tot het uiterste drijven met haar streken, ze is zo helemaal ons wijffie!!

Geen opmerkingen:

Search