vrijdag 21 augustus 2009

Vakantie

En toen was daar ineens de vakantie... Een week Frankrijk met goede vrienden én de honden, Cane Corso's... Zo dubbel, Irina had erbij zullen zijn... Dat heeft hele moeilijke momenten gegeven. Meisje zou hiervan genoten hebben!! Gelukkig waren we met vrienden die Irina héél goed hebben gekend en wisten wat zij voor ons en Sultan betekende, en nog... Meisje was er gewoon bij!!

Het huisje was echt heerlijk!!

Een verbouwde schuur. In het midden het onderkomen van de eigenaren, aan beide zijden de vakantieverblijven. Eerlijk gezegd, schrokken we even toen we beseften dat de eigenaren in het midden woonden... Maar dat is alles meegevallen!! Hele vriendelijke mensen die ons helemaal ons gang lieten gaan. Was er iets, konden we ten allen tijden terecht bij hen. Niets dan lof!
Door de dikke, oude muren, bleven de huisjes ook heerlijk koel. Een uitkomst met temperaturen van rond de 32gr elke dag;-)) Toch is het wel lekkere warmte... Droog. Niet te vergelijken met die vieze klamme hitte in ons land.


En, jazeker, een eigen zwembad op ons terrein!!! Niet al te groot, maar wat een superplek, vooral voor de kids!! Het terrein was giga-groot.... Wel 4000m2 helemaal voor onszelf en de honden!! Op de weg naast het huis kwamen per dag maximaal 4 auto's langs. Wat wil je nog meer?? O ja, een dorpje in de nabije omgeving! Dat was er uiteraard ook;-))


Ontbijten deden we buiten natuurlijk;-)) Parasols opzetten, anders was het al vroeg veel te heet, en genieten maar!!



Onvoorstelbaar, maar in dit kasteel, wat plaatselijk bekend staat als het best bewaarde geheim van Verteuil sur Charente, woont nog een heuse graaf met zijn gravin, die overigens ook niet uit onbedeelde familie stamt;-))



Ook zijn we naar Oradour sur Glane geweest. Pffff, das echt heftig... Een dorp wat na de overwinning van de geallieerden als wraak is uitgemoord en platgebrand door de Duitsers in de 2e Wereldoorlog. Alle muren van de huizen destijds staan nog overeind. her en der staat een uitgebrande auto... Je ziet ook plaquettes van de plaatsen waar de mannen, cq vrouwen en kinderen bijeen zijn gedreven om bruut vermoord te worden... Om beurten (omdat er geen honden waren toegestaan in het dorp)zijn we gaan kijken... Je voelt daar de pijn en de angst.
Toch hebben wij (de dames) ook hier iets leuks gezien! Honden mochten niet mee, achteraf bezien heel logisch. Komen we een man tegen, die in een draagdoek wel zijn kat had meegenomen;-) Zo'n lief gezicht!! Dat was dus wel toegestaan!!
Maar jee, wat was dat indrukwekkend....


Op de laatste dag zijn de mannen en kids in een kano gestapt! Wij dames zijn bij de honden gebleven na het afzetten van de heren en de kids.
Na heel ff te oefenen ging het via een aangelegde baan naar benee;-))
Ze hebben zich prima vermaakt en hebben veel gezien. Uielen, otters en meer van dergelijke leuke zaken!!



In het dorp waar wij verbleven, Verteuil sur Charente, hebben wij, Moon en ik de heren en de kids weer opgepikt na hun kano reisje. Uiteraard waren de honden erbij!!
Dus lekker ff de rivier de Charente in!!



Helaas gaat zo'n week véél en véél te snel:-((
De laatste ochtend hebben we ontbeten aan de oevers van de Charente.

het was een vakantie om nooit te vergeten!! Dus ja, volgend jaar gaan we weer mét doggies naar Frankrijk;-))
De Fransen zijn echt super vriendelijk naar onze honden!! Heel belangstellend en vragen netjes of ze mogen aaien!! Frankrijk is een prima plekkie voor vakantie met Cane Corso's!!

2 opmerkingen:

miss honeybee zei

Gelukkig heb je nog kunnen genieten van je vakantieweek. Het blijft een gemis natuurlijk maar zoals je zelf al zegt, Irina was er gewoon bij!

Wel een prachtige omgeving hoor! En die boerderij ziet er wel heel romantisch uit!

Groetjes en een knuffel!

Moniek zei

Zeker weten dat Irina in onze gedachten erbij was!! Die muppet zou genoten hebben net als mijn dametjes ;-) Het was een superweekje maar veels te kort hè.....xx Mo

Search