zaterdag 21 maart 2009

Bartje, vervolg

Bartje is helemaal ingeburgerd bij ons!!
Het is gewoon een heerlijk, gek, lief, aanhalig, speels en leuk poezenmanneke.
Regelmatig vliegt hij naar Sultan toe om eens even lekker met hem te knuffelen. Neuzen, zich met z'n hele lijfje tegen Sultan aangooien, tussen zijn poten doorlopen, zich af laten lebberen door Sultan, alles is geweldig;-))
Hij mauwt met een heel lief piepstemmetje.
Buiten spelen in de ren vind hij geweldig!! Alleen is het luik in de keukendeur erg lastig...Naar de schuur toe lukt, maar naar binnen?? Hij heeft geen idéé...Dus staat de keukendeur vaak open nu, hoewel hij het toch echt moet gaan leren. Als de deur dicht is, zit hij soms op zijn dooie akkertje in het halletje te wachten tot iemand de deur voor hem open doet.
Het luik naar buiten toe snapt hij wél! Naar buiten en weer naar binnen is geen enkel probleem... Wat er nu zo moeilijk is om dat binnen ook te doen? Ik zou het werkelijk niet weten;-)
Eten vind hij het absolute einde;-))Hij heeft al heel goed door wanneer de honden hun maaltijden krijgen. Hij is er als de kippen bij! Stel je voor dat je als Bartje niet een hapje mee krijgt, dat zou verschrikkelijk zijn!! Hij eet werkelijk alles, pens, kip, rund, wild, alles gaat als zoete koek naar binnen bij meneertje. Soms tracht hij zelfs een karkas van Sultan te stelen... Als hij de kans krijgt (die overigens minimaal is bij Sultan) gaat hij er gerust met bv een heel parelhoenkarkas vandoor.
Zo af en toe is het knuffeltijd!! Maar dan ook écht knuffeltijd! Hij loopt dan al miauwend om je benen heen en wil opgetild worden. Eenmaal opgetild gooit hij zijn koppie in je nek, kruipt zowat in je en zet zijn motortje aan... Zalig!
Of hij spring op schoot en eist ook dan al je aandacht op. Zo, nu ben je van mij!!
Spelen met de andere katten is ook helemaal super. Liefst vanuit een hinderlaag Suus opwachten en dan al rennend en vliegend naar de ren. Samen uit de bocht vliegen en gáán!! Joris en Floor zijn ook dikke vriendjes met hem.
Tobias heeft er het langst over gedaan om vriendjes te worden. dat lag niet aan Bartje, Bartje deed zijn uiterste best om Tobias voor zich te winnen. Bleef onverstoorbaar lief als Tobias weer blies naar hem. Blazen? Wat is dat? Bartje heeft géén idee;-))Uiteindelijk heeft hij ook Tobias om zijn pootjes gewonden!
Bartje is een lekker dier, een beetje apart, maar oh zo'n leukerd!
We zijn superblij met hem!!
Ik zal binnenkort wat meer foto's van hem maken.

1 opmerking:

miss honeybee zei

Het klinkt erg gezellig! Leuk dat hij al zo goed is ingeburgerd!

Search