maandag 12 december 2011

De Kerstshow in Wijchen

Al vaker hadden we de vraag gekregen waarom we onze Donata nooit op een show voor brachten. Ze is toch een hele mooie CC-teef? Ja, dat wisten wij natuurlijk ook wel;-) Maar showen?? Nee, dat is niets voor ons. Maar toch waren we zo stilletjes eigenlijk wel nieuwsgierig hoe onze meid het zou doen op een officiële keuring qua ras... Nu is Wijchen erg dichtbij voor ons en Manon (Donata's fokster) was bereid om madam voor te brengen. Dus zijn we overstag gegaan, Donata zou meedoen aan de Kerstshow in Wijchen!!
Na de inschrijving en bevestiging groeiden de zenuwen gestaag;-) Hoe zou ons vrouwtje zich gaan gedragen? Dat was, eerlijk gezegd, onze grootste zorg! Naarmate de dag naderde, moesten we zorgen voor alle nodige papieren, inentingen en moesten we oefenen op lopen aan een showlijntje, tandjes kijken en betasten. In eigen omgeving ging dat best goed!! Ook het netjes neer zetten verliep prima!
En toen was het plots de dag voor de show... Nog even alles nalopen en dan is uiteraard de één na laatste avond voor dé dag de pc definitief kapot... Niks geen rustige laatste voorbereidingsdag, maar een plotse jacht op een nieuwe pc (nodig ivm werk van ons beiden)
Toch is alles op tijd gelukt. Papieren lagen klaar(paspoort, stamboom, registratiebewijs, inschrijving e.d.) koffiezetter stond op standby, kleden, snoepjes, showlijntje, waterbak waren ingepakt en broodjes gesmeerd. Eindelijk nog een paar uurtjes tijd om te slapen. De wekker liep voor een zaterdag megavroeg af, om even over zessen. Wakker worden, wassen, aankleden, ff snel eten. Maar de grootste aandacht was voor Do. Een lichte maaltijd van pens, na een uur even lekker lopen om de nodige gekte kwijt te raken. Vervolgens de auto inpakken met de bench, stoelen, en een grote tas met daarin snoepjes voor Do, de waterbak, dekens, laken voor eventueel over de meegenomen bench, broodjes, koffie, bekers, suiker en melk, koeken enz. enz. Uiteindelijk gingen wij, 2 vreselijk zenuwachtige baasjes, samen met onze Do op weg. Binnen 20 minuten waren we ter plaatse. We konden, op aanwijzing, gelukkig nog heel dichtbij parkeren. Beladen met een mega-tas, stoelen en onze meid, gingen we richting ingang voor exposanten;-)) Er stond een enorme rij die gelukkig heel snel oplostte! Eenmaal binnen op zoek naar de hal waar ring 6 was. In deze ring zouden de CC gekeurd worden. Ring 6 was de eerste ring in "onze" hal, dus makkelijk gevonden. Do had ook nog een prima bench die door de organisatie was geplaatst. Kleedje er in en Do vond het prima. Al vlot arriveerden er meer CC met baasjes. De eerste was Debby, met wie ik destijds de zoekactie naar Isis van Manon heb gecoördineerd. Langzaam druppelden de andere CC baasjes binnen. Ook Manon kwam aan met Romeo, de broer van onze Do, samen met haar dochter en vriend. Wouter en Anita waren er ook met Beretta, zus van Do en Romeo.
Toen begon het wachten tot de CC aan de beurt waren. Ik moet zeggen dat ik nog maar zelden zo leuk de tijd heb doorgemaakt voor een spannende gebeurtenis!!
En toen was eindelijk de tijd daar... Manon nam onze meid mee in de ring... Ik ben met opzet aan de andere kant gaan staan, daar waar Do mij niet kon zien;-) Ze is verzot op Manon, dus dat zat wel goed!
Uiteindelijk is Donata beste van alle CC teven in show geworden!!!!! Voor de kenners 1U!! Samen met haar broer Romeo streed ze om de titel beste van het ras. Romeo is zeer terecht beste van het ras geworden (BOB, Best of Breed)in deze show en daarmee ook Nederlands Kampioen!!!! Donata heeft de titel BOS gewonnen op deze show, Best Opposite Sex, dus beste van de andere sexe.
We zijn mega trots op de behaalde resultaten!!!

1 opmerking:

miss honeybee zei

Gefeliciteerd! Wat goed!

Search