dinsdag 13 juli 2010

Sultan

Afgelopen dagen liep onze kanjer Sultan soms mank. Steeds aan de rechterkant. Dan weer zijn voorpoot en dan weer zijn achterpoot. Samen met Jet is hij meegegaan naar de DA. Beide poten zijn goed nagekeken. Rechtsachter kraakten zijn gewrichten een heel klein beetje, maar niets ernstigs. Ik heb wel besloten om meneer glucosamine-complex (met o.a. duivelsklauw en MSM) te gaan geven voor extra smering van zijn gewrichten.
Aan zijn voorpoot was in eerste instantie niets te zien, terwijl we echt met 3 paar ogen keken. Bij nadere controle bleek er tussen zijn voetkussens een flinke bult te zitten. Deze viel in eerste instantie niet op door een héél klein bultje er bovenop. De dienstdoende DA vertrouwde het niet helemaal, hoewel ze geen idee had wat het nu kon zijn. Daarom hebben we a.s. donderdagmorgen een afspraak gemaakt voor nadere controle en het eventueel verwijderen van die gekke bult. Sultan moet nuchter komen (waar hij niet blij mee zal zijn!) zodat hij, indien nodig direct onder een roesje geholpen kan worden.
Aan de ene kant denk ik, het valt vast en zeker mee, maar aan de andere kant, ik heb het niet zo op bulten... Daarbij in herinnering Irina vorig jaar vlak voor onze vakantie, nu bijna een jaar geleden. Ook nu is onze vakantie in zicht. Bah, eigenlijk vind ik het maar niets. Maar niets doen is geen optie, dus we gaan er voor, in het vertrouwen dat alles goed komt. Wel hebben we al gekeken naar heuse "hondenschoentjes". Mocht de bult echt weggesneden moeten worden, dan heeft Sultan een litteken natuurlijk. Lopen met een litteken is niet zo handig, vandaar ter bescherming van het litteken de "hondenschoentjes". Zeker met een naderende vakantie in het vizier, waarbij Sultan en Donata meegaan!!

Geen opmerkingen:

Search