dinsdag 28 juli 2009

Irina is ziek

Zo'n anderhalve week geleden begon onze Irina te hoesten. Echt flinke hoestbuien, dus op naar de dierenarts. Ze kreeg antibiotica. Bij de DA een spuit, de rest in tabletvorm. Helaas spuugde ze de AB steeds weer uit. We kregen ook hoestdrank mee, die hield ze netjes binnen. Die spuit ik met een injectiespuit (zondernaald uiteraard) in haar mond.
Maar toch weer terug naar de DA, weer geluisterd, andere AB mee. Die hield vrouwke wel binnen. Het hoesten werd minder, gelukkig.
Tot vandaag ging het redelijk met ons meisje. Ze at weinig en wilde niet echt wandelen, maar verder niet echt gekke dingen. Niet willen eten en wandelen is niet echt vreemd bij Irina.
Vandaag was ze echter heel kortademig. Dus vanavond naar het spreekuur. Er is een afspraak gemaakt voor dinsdagmorgen voor foto's van luchtpijp, hart en longen. Van haar luchtpijp heeft ze duidelijk last. Toen de DA er over wreef, begon ze te hoesten.
Na thuiskomst werd vrouwke steeds benauwder, dus weer de DA gebeld, we konden direct komen. Nu kreeg ze een spuit om het vocht achter haar longen te verminderen. De DA drukte ons op het hart om niet boos te worden als ze in huis zou plassen vannacht;-) Nou worden wij daar nooit boos om, maar nu uiteraard al helemaal niet!! Na thuiskomst is ze lekker gaan slapen... Eindelijk!! Ik blijf vannacht bij haar slapen beneden. De slaapspullen liggen al klaar en Sultan heeft inmiddels mijn kussen ingepikt;-)))) Hij ligt daar natuurlijk met zijn grote hoofd op. Het dekbed ligt nog op een stoel, daar heeft Joris zich ingewurmd;-)
Irina ligt nu op de vloer, wel veel rustiger als voor het 2e bezoek aan de DA van vanavond. Maar gerust ben ik er niet op.
Alle tekenen wijzen nu op een vergroot hart, waardoor ze ademhalingsstoornissen krijgt. Morgen zal uit de foto's blijken of dat idd zo is. Gelukkig is dat met medicijnen goed op te vangen.
Inmiddels is ze buiten wezen plassen. Ik ben natuurlijk meegegaan. Nu ligt ze op de bank, niet echt op haar gemak... Ik hou haar scherp in de gaten, zonodig vannacht nog een ritje DA.
We willen ons meisje nog lang niet missen!! Ze is ons zo dierbaar...

1 opmerking:

miss honeybee zei

Heel veel sterkte met Irina. Hopelijk valt het allemaal mee.
Groetjes Ans en Chiel

Search